Politiek & Samenleving

safe_image

Gijsbert was vele jaren actief in de plaatselijke politiek. Natuur en cultuur zijn sterk verbonden in zijn visie, vandaar dat de interesse en zorg voor onderwijs en integratie erg belangrijk waren.

Sinds kort is Gijsbert voorzitter van Gerardus de van der Leeuw-stichting. Deze stelt zich ten doel kunst en een lange religieuze traditie  te tonen  http://vanderleeuwstichting.nl/

Als verknocht dijkbewoner steunt hij WaterNatuurlijk met een plaats op de kandidatenlijst voor de Waterschapsverkiezingen 2015  in maart  De site: http://www.waternatuurlijk.nl/rivierenland/

Op dit moment is de ontwikkeling van de natuur in het uiterwaardengebied bij Hurwenen en het op poten zetten van een goed beheer samen met de plaatselijke agrariërs in het centrum van de belangstelling.  Kijk eens naar de site van bioloog Cyril Liebrand:

Al tekenend, kijken en speurend  ontdekte Gijsbert de vele relaties en interacties tussen mens en natuur. Deze krijgen vorm in allerlei omgangsvormen, tradities en regels. Het Rivierengebied is rijk aan dit alles.